get in touch
bel ons +31(0)85 068 5760
e-mail info@brandjunkies.nl
bezoek ons Dragonder 8,
5554GM Valkenswaard,
Nederland
bezoek ons Arena Boulevard 65-71,
1101DL Amsterdam,
Nederland
bezoek ons Atlantic House
Noorderlaan 147
2030 Antwerpen
België
socials
Terug naar berichten

Designers Block. Writers Block van ontwerpers.

3 min Nicky de Weger
Scrol verder

Creativiteit en passie voor design zit bij ons als Brand Junkies in het bloed: we staan er mee op en gaan er mee naar bed. Dit is natuurlijk wel zo handig, omdat we zo onze volledige creativiteit kunnen inzetten voor het beste resultaat. Natuurlijk zijn er af en toe momenten dat het nèt even niet zo lekker gaat. Schrijvers kennen dit als writers block, maar ik ben ervan overtuigd dat ontwerpers hier ook last van kunnen hebben. Om zo’n Designers Block – waar mogelijk – te voorkomen, ga ik er graag regelmatig even tussenuit.

Wat te doen tegen een designers block?

Een nieuwe omgeving kan mij enorm tot rust brengen, waardoor ik voor mijzelf alles op een rijtje kan zetten. Daarnaast worden alle zintuigen geprikkeld wat vervolgens resulteert in een lading inspiratie. Een dikke win-win dus!

Zonder té zweverig te worden, word ik vooral geïnspireerd door de natuur. Afgelopen week ben ik in Wenen geweest om een “frisse neus” te halen. En fris was het, want waar Nederland in januari al de lente lijkt in te gaan, is het in Oostenrijk nog goed koud. Om toch een mooi stukje, groene, natuur te bezichtigen, heb ik een bezoek gebracht aan The Palm House. Hier groeien topische en subtropische planten van over de hele wereld. Door middel van een indrukwekkend stukje architectuur van ijzer en glas, zijn er ook binnen verschillende klimaatzones na gebootst. Hier kon ik toch door een stukje puur natuur wandelen, zonder aan de andere kant van de wereld te zijn. Nu kan ik weer vol goede moed aan de bak!

The Palm House in Wenen.

Wist jij dat Brand Junkies vóór 01-01-2020 de naam Exit Communicatie droeg? Brand Junkies is een groep merkverslaafden die sinds 2004 een reclame- ontwerpstudio vormt, en wij laten merken leven. Zo zie je hier een greep uit ons werk. 
Nicky de Weger Designer

Reizen en de natuur gebruik ik als inspiratiebron.

Neem contact op

Meer artikelen

#fotoGRAAG #nofilter Lees verder 3 minFrank Jacobs
De unieke combinatie tussen muziek & design – muziek als inspiratiebron Lees verder 4 minFrank Jacobs
At Brand Junkies, we never have bored meetings. Lees verder 4 minMatt Phillips