get in touch
call us +31(0)85 068 5760
e-mail info@brandjunkies.nl
visit us Dragonder 8,
5554GM Valkenswaard,
The Netherlands
visit us Arena Boulevard 65-71,
1101DL Amsterdam,
The Netherlands
visit us Atlantic House
Noorderlaan 147
2030 Antwerpen
Belgium
Social
Back to blog

Hoe Brand Junkies rekening houdt met Duurzaam Ondernemen

3 min Luuk de Kunder
Scroll down

De wereld wordt overspoeld met miljoenen tonnen afval waar geen recycle- of kringloopcyclus tegenop kan. Wist je dat slechts 50% van alles wat we weggooien überhaupt in aanmerking komt voor een nieuwe bestemming? En dat slechts 9% van al ons plastic afval daadwerkelijk gerecycled wordt? Wij ook niet… Helaas eindigt ons afval waarvan we dénken dat het opnieuw gebruikt gaat worden vaak in andere landen. Op stranden en in rivieren of gewoon op mega-vuilnisbelten en -stortplaatsen. Samen zijn we enorm goed geworden in het exporteren van ons afval, als we er zelf maar geen last van hebben…

Stel je voor dat je onderdeel kunt zijn van een ‘groter goed’. Een initiatief dat zich écht inzet voor een betere, schonere wereld die niet volgens een ‘uit-het-oog-uit-het-hart-mentaliteit’ met afval omgaat. Wij van Brand Junkies doen mee aan die verandering. En daar kun jij deel van uitmaken.

Productie & Inkoop

Waar mogelijk gebruiken wij altijd organische inkt en lijm, in combinatie met compleet gerecyclede en recyclebare materialen om te printen en drukken. Waar we plastic uit ons (productie)proces kunnen halen, doen we dat. En we doen er alles aan om zoveel mogelijk duurzame energie te gebruiken en onze impact op het milieu minimaal te laten zijn. Dat voelt goed en we zijn al lekker bezig, al zeggen we het zelf.

Human Resources & Logistiek

Ook voor onze medewerkers halen we alles uit de kast. We maken het mogelijk om thuis te werken en zorgen op deze manier voor minder vervoer en vervuiling. Naast een gezond binnenklimaat en een dagelijkse portie fruit hebben we in al onze ruimtes ledverlichting, waardoor we minder energie verbruiken. Op onze kantoren zijn veel planten te vinden. Die geven onze medewerkers een goed gevoel en neutraliseren de lucht.

CO2-compensatie

Naast bovenstaande zaken beheren we 6.955 m2 bos, waarmee we onze CO2-uitstoot compenseren. Het bos neemt CO2 op uit de lucht en zet dit om in zuurstof, die weer wordt afgegeven aan de lucht. Momenteel compenseren we alle CO2 die we uitstoten. Een volgende stap wordt het compenseren van de CO2-uitstoot van de producten die we leveren.

Minder energieverbruik, minder vervuiling, duurzaam drukken, een gezonde omgeving voor onze medewerkers en het compenseren van onze eigen CO2-uitstoot. ​

Als bedrijf leveren wij een aanzienlijke bijdrage aan een betere wereld. Zoals je mag verwachten van een bedrijf anno nu.
Luuk de Kunder Owner/MD

“If you stand for nothing, you’ll fall for anything”

Get in touch

Meer artikelen

#fotoGRAAG #nofilter Read more 3 minFrank Jacobs
At Brand Junkies, we never have bored meetings. Read more 4 minMatt Phillips
Connecting Glow Eindhoven Read more 2 minMatt Phillips