get in touch
bel ons +31(0)85 068 5760
e-mail info@brandjunkies.nl
bezoek ons Dragonder 8,
5554GM Valkenswaard,
Nederland
bezoek ons Arena Boulevard 65-71,
1101DL Amsterdam,
Nederland
bezoek ons Atlantic House
Noorderlaan 147
2030 Antwerpen
België
socials
Terug naar berichten

SketchUp en Photoshop, een perfecte match!

3 min Frank Jacobs
Scrol verder

Bij Brand Junkies gebruiken we met regelmaat SketchUp in combinatie met Adobe software om diverse uitingen voor te stellen aan klanten. SketchUp is een 3D tekenprogramma waarmee we snel in staat zijn basic 3D visualisaties te maken, die we vervolgens aankleden in een programma als Photoshop om een zo fotorealistisch mogelijk resultaat te krijgen. We zitten niet stil: onze designers Frank en Nicky volgde onlangs een premium SketchUp cursus om hun behendigheid in SketchUp nog meer te verbeteren.

Waarom SketchUp?

Tijdens het maken van visuele impressies zoals winkel- en interieur inrichtingen, displays en beursstands is SketchUp ideaal om als basis, als ‘grondlegger’, te gebruiken. De basis van een visual/impressie moet namelijk goed zijn om een realistisch beeld weer te geven. De afmetingen, verhoudingen en vooral het perspectief moet gewoon kloppen. Door gebruik van SketchUp wordt voorkomen dat je eindigt met een ‘scheve kindertekening’.

Een basis sketch in SketchUp. Deze basis wordt met Photoshop aangekleed tot uiteindelijke impressie.

De basis staat in SketchUp, en nu?

Zodra de basis in SketchUp is opgezet gebruiken we diverse designtools waaronder Photoshop om verdere designelementen, texturen, kleuren, en dergelijke aan te brengen. Hiermee komt het voorstel tot leven en zorgen we ervoor dat alles in één lijn ligt met de branding van het merk.

Wat maken we met de SketchUp en Photoshop combinatie?

Dit loopt enorm uiteen, maar om je een idee te geven: onlangs visualiseerde we een wand inclusief schappen display systeem voor ICI Paris, visualiseren we in samenwerking met nevenbedrijf Levanto wekelijks diverse lichtbakken, zo ook voor Schoonenberg – waar ‘we’ zo’n 170 locaties gaan restylen en beletteren, en ontworpen we bewegwijzering voor DelHaize. Andere bijvoorbeeld het ontwerpen van een display, een beursstand, winkelinterieur, en Direct Mails.

Leuk, die redenen. Maar waar te beginnen? Hier zijn twee tips om je op weg te helpen.

Ben jij binnenkort toe aan een creatieve uiting op grotere schaal? Wij, Brand Junkies, zijn sinds 2004 een groep merkverslaafden die een reclame- ontwerpstudio vormt. Wij zijn verslaafd aan creativiteit, en laten jouw merk leven.

Johnbacus [CC BY-SA]
Frank Jacobs Senior Designer

“Only dead fish go with the flow”

Neem contact op

Meer artikelen

Connecting Glow Eindhoven Lees verder 2 minMatt Phillips
3 redenen waarom je online marketing nog steeds met offline zou moeten combineren Lees verder 7 min
Hoe Brand Junkies rekening houdt met Duurzaam Ondernemen Lees verder 3 minLuuk de Kunder