De wereld wordt overspoeld met miljoenen tonnen afval waar geen recycle- of kringloopcyclus tegenop kan. Wist je dat slechts 50% van alles wat we weggooien überhaupt in aanmerking komt voor een nieuwe bestemming? En dat slechts 9% van al ons plastic afval daadwerkelijk gerecycled wordt? Wij ook niet… Helaas eindigt ons afval waarvan we dénken dat het opnieuw gebruikt gaat worden vaak in andere landen. Op stranden en in rivieren of gewoon op mega-vuilnisbelten en -stortplaatsen. Samen zijn we enorm goed geworden in het exporteren van ons afval, als we er zelf maar geen last van hebben…

Stel je voor dat je onderdeel kunt zijn van een ‘groter goed’. Een initiatief dat zich écht inzet voor een betere, schonere wereld die niet volgens een ‘uit-het-oog-uit-het-hart-mentaliteit’ met afval omgaat. Wij van Brand Junkies doen mee aan die verandering. En daar kun jij deel van uitmaken.

Productie & Inkoop
Waar mogelijk gebruiken wij altijd organische inkt en lijm, in combinatie met compleet gerecyclede en recyclebare materialen om te printen en drukken. Waar we plastic uit ons (productie)proces kunnen halen, doen we dat. En we doen er alles aan om zoveel mogelijk duurzame energie te gebruiken en onze impact op het milieu minimaal te laten zijn. Dat voelt goed en we zijn al lekker bezig, al zeggen we het zelf.

Human Resources & Logistiek
Ook voor onze medewerkers halen we alles uit de kast. We maken het mogelijk om thuis te werken en zorgen op deze manier voor minder vervoer en vervuiling. Naast een gezond binnenklimaat en een dagelijkse portie fruit hebben we in al onze ruimtes ledverlichting, waardoor we minder energie verbruiken. Op onze kantoren zijn veel planten te vinden. Die geven onze medewerkers een goed gevoel en neutraliseren de lucht.

CO2-compensatie
Naast bovenstaande zaken beheren we 6.955 m2 bos, waarmee we onze CO2-uitstoot compenseren. Het bos neemt CO2 op uit de lucht en zet dit om in zuurstof, die weer wordt afgegeven aan de lucht. Momenteel compenseren we alle CO2 die we uitstoten. Een volgende stap wordt het compenseren van de CO2-uitstoot van de producten die we leveren.

Minder energieverbruik, minder vervuiling, duurzaam drukken, een gezonde omgeving voor onze medewerkers en het compenseren van onze eigen CO2-uitstoot. ​

Als bedrijf leveren wij een aanzienlijke bijdrage aan een betere wereld. Zoals je mag verwachten van een bedrijf anno nu.

Author Luuk De Kunder

More posts by Luuk De Kunder

Leave a Reply

Kom in contact met Brand Junkies!

contactcontact
This site is registered on wpml.org as a development site.