Roef, de creatieve waakhond

05:30 – Wakker worden. Even krabben. De lucht opsnuiven, mijn benen strekken en gapen. Ik heb honger. Even wassen.

05:45 – Ik hoor het kleinste geluidje van mijn mens, dus ik roep een beetje in de hoop dat hij zich herinnert dat ik er ben. Ik verveel me. Als hij niet snel uit bed komt, ga ik een van zijn sneakers opeten die hij op de grond heeft laten liggen. Hij is gewaarschuwd.

06:00 – Eindelijk staat de mens op (en de sneaker is nog heel), om dit te vieren ren ik zo snel mogelijk naar hem toe, spring tegen zijn blote benen en glijd met mijn nagels langs zijn schenen. Ik weet dat hij het leuk vindt omdat hij een vreugdedansje doet en een beetje zingt.

06:10 – We gaan wandelen in de regen en ik vind al snel wat plassen om in te springen. Veel nieuwe geuren, en veel bomen en lantaarnpalen om te besnuffelen, ik denk dat er vannacht een kat buiten was – verschrikkelijke dingen die katten – je kunt ze niet vertrouwen. Ik krijg een blik van een Franse bulldog die ik leuk vind, ze heeft vandaag een heel mooie riem om… Morgen ga ik mijn zet doen en haar kont goed besnuffelen. Ik ben weer thuis en ik herinner me dat ik niet gepoept heb. Ik leg een paar hondeneieren voor de deur. Ik weet dat mijn mens blij is omdat hij ze oppakt in een klein zakje – ik denk dat hij ze in een doos of zoiets bewaart, hij doet het (bijna) elke keer als ik poep – rare dingen, die mensen, ik kan ze niet echt uitvogelen – maar deze geeft me veel knuffels en eten, dus wat valt er niet leuk te vinden?

06:30 – Terug binnen – natte poten en glanzende vloeren zorgen voor geweldige glijbanen. Ik eindig mijn meest epische glijbaan met een reuzensprong op de bank om mijn poten te drogen terwijl mijn mens een lekker ontbijt voor mij maakt. Hij gaat naar boven en ik pak stiekem een traktatie van het aanrecht, ik weet dat ik dat niet mag maar hij is een grote softie en het is gewoon te verleidelijk.

07:00 – Ontdek dat het bed van mijn mens een geweldige manier is om mijn door regen doorweekte rug te drogen en zijn kussen is geweldig voor het schoonmaken van de zijkanten van mijn mond van de vlezige bende die overbleef van het ontbijt. Moet deze lifehack voor morgen onthouden.

07:20 – Ik hoor dat mijn mens zijn autosleutels zoekt. Ik weet dit omdat hij tegen zichzelf schreeuwt – dat gebeurt de meeste ochtenden – hij vindt uiteindelijk de sleutels onder het grote kussen op de stoel – ik vraag me af wie ze daar heeft gelegd (smileygezicht)? Ik hou van onze ochtend spelletjes verstoppertje – vandaag was een snel spel, soms duren ze eeuwen. Tijd om mijn favoriete speeltje te pakken en naar kantoor te gaan. Niet zeker welk speeltje ik moet meenemen dus ik pak degene die het piepende geluid maakt waar iedereen van houdt.

07:30 – Ik zit in de auto, ik vind het hier fijn – het is warm en ik mag voorin zitten. Ik luister naar mijn favoriete muziek – nee, niet ‘Who Let the Dogs Out’, dat is zo 2000 – ik hou van een beetje Snoop Dogg.

08:00 – Aankomst op werk, snel een snuffel en een plasje in de struiken en ik ben klaar om mijn collega’s te begroeten. Vind een diepe plas net voor ik naar boven ga, en spring er een paar keer in. Lekker nat en soppig, precies zoals ik het graag heb.

08:30 – Collega’s komen al een tijdje binnen, en ik denk dat de meeste mensen blij zijn om mij te zien, maar ik weet het niet zeker – ik doe mijn best om ze te begroeten, maar ze lijken terug te deinzen – misschien heb ik in iets gerold, of misschien is het mijn vlezige ochtendadem? Geef een paar van de laatkomers (jullie weten wie jullie zijn) een snauw op de enkel. Doe morgen een poging om op tijd te zijn en vermijd mijn toorn.

09:00 – Ik heb mijn rondjes gedaan. Iedereen zit aan hun bureaus en begint met werken. Ik meld terug aan mijn mens dat alles in orde is. Tijd voor een dutje. Dit werkding is uitputtend.

11:00 – Ik ben wakker en het is tijd om wat papier uit de dichtstbijzijnde prullenbak te pakken, het aan flarden te scheuren en iemand te vragen me uit te laten voor een plasje.

11:05 – Blij te melden dat het gestopt is met regenen, maar het is nog steeds heerlijk nat buiten. Een aardige mens van kantoor neemt me mee voor een wandeling langs een lekker modderig pad. Heerlijk. Ik kijk omlaag en het lijkt alsof ik donkerbruine knielaarzen draag. Ik kijk ernaar uit om ze te showen aan de modieuze paar op kantoor.

11:30 – Mijn sexy bruine laarzen waren geen grote hit. Ik verveel me. Ik denk dat ik een tijdje op mijn bot ga kauwen en dan een snel dutje doe voor de lunch.

12:25 – Ik word wakker en merk dat mijn mens er niet is, dit is niet ongebruikelijk omdat hij de hele dag door naar veel vergaderingen gaat om tegen mensen te schreeuwen. Ik ga mijn tweede mens vinden en zij is erg blij om mij te zien – eigenlijk is ze altijd blij om mij te zien – ik mag haar erg graag. Ik zal volgende keer een poging doen om haar mijn laarzen te laten zien, ik denk dat ze die zal waarderen.

12:30 – Een groep collega’s neemt me mee voor een wandeling door het bos. Dit is een van mijn favoriete dingen om te doen, ik krijg alle roddels en geruchten te horen. Ik zal vanavond na het diner verslag uitbrengen aan mijn mens – hij houdt ook van roddels.

13:00 – Een beetje lunch, een rol over de vloer en een beetje rekken. Tijd voor een welverdiend dutje.

14:00 – Mijn mens is terug. Ik geef hem een geweldig welkom en hij geeft mij een speciale traktatie. Hij vraagt ‘wie is een goede jongen?’, ik weet dat ik het ben. Ik ben altijd de goede jongen. Ik ben een goede jongen. Een hele goede jongen.

14:15 – Al de opwinding van de laatste 15 minuten heeft ervoor gezorgd dat ik moet plassen. Dus, terug naar mijn favoriete struik gevolgd door een 30 minuten durende kauwsessie op mijn bot en een dutje.

16:00 – Ik word plotseling wakker door de geur van vreemden. Drie nieuwe mensen zijn binnengelopen en iedereen is erg vriendelijk tegen hen. Misschien zijn zij ook goede jongens omdat mensen erg aardig zijn, hen knuffels geven en hen een bord met lekkernijen aanbieden. Ik ga mezelf voorstellen en laat hen mijn favoriete bot zien. Een van hen is zo blij mij te ontmoeten dat ze een selfie nemen – ik vraag hen mij te taggen op de post. Ze gaan de vergaderruimte binnen en sluiten mij buiten. Ik zal dit niet vergeten – er is geen ‘ik’ in team.

16:30 – Sssst. Ik verstop me onder een tafel buiten de vergaderruimte.

17:02 – De deur van de vergaderruimte gaat open en dat is mijn teken. Ik ben binnen en vind de dichtstbijzijnde enkel.

17:03 – Ik ben weer buiten en blijkbaar ben ik niet meer de goede jongen.

17:30 – Ik negeer mijn mens nu. Het is moeilijk omdat hij puppyogen heeft. Ik probeer hem niet aan te kijken maar kan dat schattige gezicht en die slappe oren niet weerstaan. Hij pakt zijn sleutels, ik pak mijn speeltje en we gaan naar de auto. Ik ben weer de goede jongen.

18:00 – Ahhh, het is goed om thuis te zijn. Ik doe een paar snelle rondjes door het huis om er zeker van te zijn dat alles in orde is. Ik vind een lang verloren speeltje onder de tafel en eet een paar kruimels die ik opsnuif van onder het bed. Mijn mens heeft gesnackt zonder mij. Opgemerkt.

18:15 – Mijn mens bereidt mijn diner voor. Ik kan de heerlijke vlezigheid ruiken.

18:16 – Eindelijk! Ik weet niet waarom het zo lang duurt. Ik heb de hele dag nauwelijks iets gegeten en maak snel werk van deze brokken heerlijkheid.

19:00 – Ik heb wel zin in een avondwandeling en omdat we zo verbonden zijn op spiritueel niveau heeft mijn mens precies hetzelfde idee. We gaan op pad, en ik vraag me af wie ik vanavond zal ontmoeten, zou de Franse bulldog er zijn? Ik maak mezelf nerveus, wat zou ik zeggen? Moet aan iets anders denken – ooooh een eekhoorn! We komen een chagrijnige oude hond tegen die ik meestal ’s avonds zie – George. Hij is oud en waarschijnlijk geboren voordat de iPhone 5 werd uitgebracht. Ik plaag hem een beetje en hij vloekt naar mij. Als ik 10 ben, ga ik echt niet zo chagrijnig zijn.

20:00 – Ik ben thuis en het is tijd om op de bank te kruipen en een romcom te kijken. Mijn mens lekt soms water uit zijn ogen tijdens deze films. De enige keer dat mij dat overkwam was toen ik naar 101 Dalmatiërs keek. We delen een kom snacks.

22:17 – Film voorbij. Snacks zijn opgegeten. Tijd voor het laatste plasje van de dag.

22:30 – Naar bed, favoriete speeltje aan mijn zijde. Welterusten. Ik vraag me af of ik zal dromen over de Franse bulldog?


 

Author Brand Junkies

More posts by Brand Junkies

Leave a Reply

Kom in contact met Brand Junkies!

contactcontact